Чиниите от аркопал са добър избор за ежедневието

комплект с бели чинии от аркопал

Порцелановите чинии са красиви, но тези от вас, които притежават такива, знаят колко са деликатни за използване и съхранение. Лесно се чупят и трябва много да се внимава. Това е и причината, хората да търсят за масова употреба различни материали заместители на порцелана, които да притежават подобни свойства, но да са по-здрави. Един от тези материали е аркопала и както сами забелязвате чиниите от аркопал са добре изглеждащи и напълно подходящи за масова ежедневна употреба. Може да сте чували марката Luminarc и да свързвате аркопал само с нея. Истината е, че това са две различни неща и по-долу ще ви обясним откъде идва объркването. На първо място трябва да отбележим, че всеки продукт има своите приложения и клиенти. Много от хората предпочитат качество, заедно с прилична цена, вместо популярна марка, която да оскъпи допълнително продуктите, както се случва с Luminarc.

Сервиз за хранене от аркопал

Ниската цена на аркопалa е огромно преимущество, за всички, които са си определили не много висок бюджет. Възможно е да си направите комплект от 30-40 части и той да ви излезе изключително малка сума. Обикновено сервизите за хранене включват 24 части - чаши, купи, чинии за салата и чинии за хранене. Но ако тепърва обзавеждате ще са ви необходими и дълбоки чинии за яхния, за плодове, купи за салата, плата, чаши, чинийки, бонбониери и др. Ако изберете аркопала за тези съдове, то няма да се наложи да похарчите голяма сума.

Кой не би искал тези допълнителни части за малка разлика в цената, при положение, че са абсолютно практични? Може тези комплекти от 24 части да се използват в някой офис, но ако искате комплект за дома ви, най-добрата опция е 40 части.

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате комплект от аркопал или съставяте такъв е да знаете цената на отделните елементи. Преди да купите, трябва да определите бюджет, който да имате предвид. Тъй като има много различни видове и цените могат да бъдат доста разнообразни.

чиния от аркопал с храна в нея

Има някои начини да различите аркопала от другите материали, но за най-сигурно проверете в информацията, която е дадена на сайта, защото понякога снимките могат да бъдат подвеждащи. При нас, снимките са реални и аркопала изглежда на живо точно по същия начин. Все пак, ето някои съвети, които могат да ви бъдат от полза.

  • Като се има предвид качеството на материала, трябва да имате предвид, че съдовете са лъскави.
  • Тествайки устойчивостта им, ще откриете, че те притежават добра устойчивост на удари и издържат на висока температура. Въздействието на абсорбцията също е високо. Не че е невъзможно да счупите чиния от аркопал, просто е много по-трудно, отколкото от порцелан. Не без значение е факта, че тези чинии, чаши и купи са многократно тествани за издръжливост.
  • Най-важната причина съдовете от аркопал да са толкова популярни е теглото им. Те са толкова леки, че няма как да не бъдат предпочитани от заведения за хранене и ресторанти. Работещите в ресторантьорския бизнес с болки в гърба знаят колко е важно съдовете да тежат малко, когато са празни. Причината е, че теглото им се увеличава десетократно, когато в тях има храна. От друга страна, много хора се съмняват в качеството, когато усетят лекото тегло. При аркопала обаче това е заблуда и колкото по-лека е чинията, толкова по-здрава е.
  • Аркопал посудата е безопасна за микровълнова фурна. Това е един от най-лесните начини да разпознаете материала, тъй като имат високо качество и устойчивост, които могат безопасно да се използват в микровълнови печки и съдомиялни машини.

Разликата между аркопал и Luminarc

Arc е търговската марка на първата компания, която произвежда опалови съдове за хранене. Името аркопал остава от тогава, под формата на нарицателно за материала. Въпреки че след известно време компанията Arcopal е обединена с Luminarc до ден днешен хората се объркват.

За заключение

Както можете да видите, намирането на висококачествени и оригинални сервизи за хранене не е толкова лесно, колкото изглеждаше преди. Всеки вид продукт има своя клиент, но цената трябва да е справедлива и базирана на качеството. Това кара много хора да се насочат към магазините, предлагащи справедливи цени и високо качество.