Да изберем ли квадратни чинии вместо кръгли?

вкусно изглеждаща храна в квадратна чиния

Определено изборът на посуда, върху която да бъдат представени ястията, които сте сготвили, не е никак лесен. Подходящата посуда може да подсили труда ви и да накара гостите и семейството ви да се възхищават на храната, преди още да са взели ножа и вилицата. Всяка добра домакиня цели да бъде одобрен трудът ѝ и чиниите могат да послужат за това. Възможно ли е обаче да подберете малко по-различен стил чинии спрямо традиционните кръгли и да можете да напаснете ястията спрямо квадратната им форма. Поднасянето на храна винаги е било изкуство, заради това и решението е толкова важно.

Решението обаче не включва само избор на форма на порцелана, освен това има безброй възможности, като различни форми, цветове, текстури, размери и също така, не на последно място различни цени. Производителите искат да отговорят на всяка прищявка, която може да съществува на пазара, и резултатът е стотици каталози само за керамика. А на вас просто са ви необходими добри чинии, с които да направите впечатление.

Ще ви спестим много време и ще ви разкажем с какво са добри квадратните чинии. За щастие има само 5 основни форми: кръгла, квадратна, овална, триъгълна и правоъгълна. Всяка форма има своите особености и предимства, в зависимост от това какво се опитвате да постигнете. Нека да видим с какво са толкова специални квадратните чинии и заслужава ли си да инвестирате в комплект посуда с тази форма.

десерт в квадратна чиния

Квадратни чинии

Квадратните чинии, някога бяха олицетворение на модерната шикозна трапезария, но те бяха изместени от тенденцията за небрежно хранене, която се разпространи през последните години. Не позволявайте обаче това да ви откаже от тази така интересна форма. Когато популярността на дадено нещо намалее, тогава като че ли то става още по-привлекателно. Ако искате да направите нещо по-различно от това, което правят всички останали, тогава квадратните чинии може би са най-добрият вариант. При нас ще откриете огромно разнообразие от квадратни чинии.

Този стил традиционно е подходящ за азиатски храни, суши или лазаня, но правите, чисти линии на квадратната чиния придават същност, която може да се съчетае с почти всяка кухня. Проблемът при квадратните чинии винаги е бил, че формата не е особено подходяща за устойчивост на ръбовете. Много често производителите не предлагат същите гаранции, както при кръглите чинии, просто защото ъгълчетата на тази посуда се чупят много по-лесно. Има дори производители, които предлагат квадратни чинии, но с леко овални ъгли, за да неутрализират донякъде този ефект.

Донякъде неудобство представлява формата им, ако ги миете на ръка. Ако сте свикнали с кръгли чинии, то отначало ще се чудите как да ги хванете. Ако обаче използвате миялна машина, то няма да ви е такъв проблем. За миялната машина няма никакво значение дали чиниите са квадратни или са кръгли.

Всеки иска да добави модерно докосване към дома си и той да изглежда по-изискан. Квадратните чинии са прекрасен начин това да се постигне бързо и лесно. Можете да изберете квадратни чинии в семпъл цвят и да оставите акцентът да падне върху формата и дизайна им.

Всички квадратни чинии са чудесни за сервиране на сандвичи, гарнитури, пресни морски дарове или дори пържени храни, а универсалният им вид се съчетава лесно с почти всички аксесоари за маса. Можете да ги съчетаете с високи свещници, овални чинии за предястия, големи чаши за безалкохолно или алкохол. Общо взето, няма нещо, което да не можете да комбинирате с квадратна чиния.

Най-голямото преимущество на квадратните чинии са техните ъгли. В тях можете да поставите сос или гарнитура, тоест не е необходимо да добавяте втора чиния, когато поднасяте основното. Не е лоша идея и заедно с квадратните чинии да оставите квадратни салфетки, а да не ги сгъвате в триъгълна форма.