Как да изберем оборудване за бар за студени напитки?

бар обзаведен с бар оборудване качествено

Заготовките и предварително приготвените напитки се нуждаят от внимателно съхранение през лятото. Освен това, те трябва да бъдат лесно достъпни от персонала и клиентите ви, ако са комплимент от заведението. Ако пък ги правите отделно, те трябва да се сервират лесно и удобно. За всичко това ще са ви необходими дозатори и аксесоари. Нека да видим какви по-точно.

Дозатор за студени напитки

Студените, предварително приготвени напитки могат лесно да се съхраняват в дозатор за студени напитки. Него можете да го поставите на бара и всеки да си налива или пък да му намерите място зад бара и барманите да го стигат лесно. Изберете достатъчно големи на размер дозатори и по-възможност прозрачни, за да може да се вижда какво точно има вътре в тях. Това е изключително важно, ако приготвяте домашна лимонада или друга напитка, в която има плодове или пресни подправки, като мента. На хората винаги им е приятно да видят какво точно си наливат.

Дозатор за сок

Те също могат да бъдат за общо ползване или само барманите да имат достъп до тях. И в двата варианта се убедете, че са достатъчно големи, за да може да сложите в тях лед. Това е прекрасен комплимент към вашите клиенти, така че не го пренебрегвайте.

Дозатор за студен чай

Най-добрият вариант за сервиране на студен чай е индивидуално, ако обаче очаквате голям поток от гости и това не е опция, то и дозаторът за студен чай не е лош избор. Дозаторите за студен чай са специално проектирани да побират големи количества студен чай.

мъже в бар

Оборудване за замразени напитки

В това число влизат блендерите, шейкърите, бар лъжиците и естествено коктейлните чаши. Всичко, което изброихме е важно да бъде качествено, защото това ще определи качеството и на напитките, които сервирате. Блендерът трябва да издържа на честа употреба и да сте сигурни, че няма да ви предаде в най-пиковите часове от деня. Никак не е лоша идея дори да се снабдите с 1 резервен.

Макар да знаем, че коктейлите изискват допълнителен опит и е напълно вероятно, вие да не искате да предлагате такива, то искаме да ви припомним, че добрите барове никога не изолират от менюто си този вид напитки. Един добре направен и украсен коктейл може да бъде споделян доста често в социалните мрежи, което в крайна сметка да ви донесе популярност на ниска цена. За да направите добре изглеждащ коктейл ще ви е нужен и нож за плодове, цитрус преса и др. Може дори да си набавите сокоизстисквачка, с която да правите големи количества сок, ако това е необходимо.

Ножовете за декорация могат да са най-разнообразни. Съществуват такива, които ще ви помогнат да обелите кората на цитрусовите плодове на вълнички и с нея да украсите чашите на напитките. Има специални резачки, които ще направят бързи кръгчета от плодовете, стърготини или пък топчета.

Бар цедките пък ще ви помогнат да прецедите така сока, че да не остават абсолютно никакви влакънца или мъхчета от плодовете или зеленчуците. Така, клиентите ви няма да се оплакват от качеството на коктейлите.

Не на последно място трябва да обърнете внимание и на ледотрошачките, благодарение на които ще имате лед в коктейлите, които поднасяте. Винаги може да поставите ледарка на масите и клиентите ви сами да си добавят лед в питиета, но това няма да направи добро впечатление, ако са коктейли, чиито вид е вече завършен. Следователно натрошеният лед е едно от задължителните неща, които не трябва да пропускате.

Вашият бар може и да не е голям, но добре оборудвания бар плод с всички необходими аксесоари ще ви помогне да се справяте по-лесно с желанията на клиентите ви. Отделете време и средства и ще видите как инвестицията ще ви се възвърне.