4 причини приборите за хранене са толкова важни за удоволствието по време на ядене

вилица и нож върху салфетка

Стилът на приборите за хранене може да изглежда като незначителен елемент, когато обзавеждате ресторанта ви или пък избирате интериор за вашия дом. Не се заблуждавайте, приборите за хранене са изключително важни за получаването на удоволствие от храната. На практика, те могат да подобрят вкуса на ястията или да отвлекат вниманието от него. Как да подредите приборите и аксесоарите, можете да прочетете в блога ни в отделен материал.

Приборите за хранене подобряват вкусовете

Размерът, теглото, формата и цветът на приборите играят роля в определянето какъв вкус има едно ястие. Изследванията показват, че храненето с по-тежки прибори прави храната по-вкусна. Това е така, защото привлича по-голяма част от вниманието, увеличавайки осведомеността и удоволствието от ястието.

Експеримент в Единбург показва, че използването на висококачествени прибори за хранене води до желание на клиентите да платят 15% повече за храната. На практика, това е ясен отговор на въпроса „Дали са важни приборите за хранене“. Ето защо, ако искате гостите ви да оценят вашата храна високо, то задължително трябва да се постараете да сложите на масата и добри прибори за хранене.

Функционалността на приборите

Приборите за хранене, разбира се, служат и за функционални цели. Всъщност функционалността им трябва да има предимство пред дизайна. Можете да изберете най-стилните и скъпи дизайнерски сребърни прибори в света, обаче, ако са твърде тежки или пък неудобни за използване, това неизбежно ще съсипе храненето ви, като изживяване. Добра идея е да опитате приборите за хранене, преди да ги купите, за да можете да усетите дали стила и теглото им допада на вашите изисквания.

прибори за хранене в чиния

Задайте настроението на вечерта посредством приборите за хранене

Подходящите прибори допълват както външния вид, така и вкуса на храната и помагат да се създаде атмосферата, на която сте искали да наблегнете. Ако са избрани и подредени правилно, те ще създадат атмосфера с характер, който може да допринесе за декора и цялостното изживяване при хранене. Съответно, ако не са, тогава ще се усеща противоречие между типа преживяване и приборите, които сте поставили на масата. Възможно е лошо подредени съдове на масата и твърде атрактивни прибори за хранене, да бъдат приети като старомодни, а вие всъщност да се искали да постигнете елегантност.

Ако не сте сигурни кой стил прибори за хранене е най-подходящ за вас и вашите гости, то разгледайте внимателно нашите предложения и се спрете на онези, от които не можете да отлепите очи.

Първите впечатления са важни

Когато за първи път седнем на вечеря или заемем местата си в ресторант, първото нещо, което забелязваме, е стилът на сервиза, който използват в заведението. Причината е много проста, обръщаме внимание на този детайл, защото очакваме, в същата посуда и сервиз да се появи и храната, която сме поръчали. Човешкият мозък прави преценка за храната, дори преди тя да влезе в устата му, и дали е добра или лоша зависи от стила на приборите за хранене.

Подреждането на фини и искрящи прибори за хранене ще направи страхотно първо впечатление на вашите гости и ще постави основите на цялостното им изживяване. Заради това е добре да се погрижите за качеството на вилиците, лъжиците и ножовете. Ако използвате единични бройки от различни комплекти с видими разлики по между им, нашият съвет е да спрете да го правите и да се снабдите с вилици, лъжици и ножове, които са еднакви. При нас, можете дори да ги откриете на единични бройки и да закупите точно толкова колкото са ви необходими.